Internetes munka, távmunka

Netes pályafutásom során minduntalan belefutok internetes munkalehetőségekbe. Ezek között van, ami tényleg jó ötlet, és van, ami átverés. Blogomban igyekszem a teljesség igénye nélkül az ilyen lehetőségeket összegyűjteni és pro-kontra értékelni őket. Gyors áttekintéshez kattints az Áttekintés, összefoglaló linkre itt kicsit lejjebb!

Archívum

Friss topikok

Címkék

Ajánlott: otthonrol.hu / gepelo.hu

2013.02.21. 12:08 vonbraun

Az otthonrol.hu klasszikus távmunka szolgáltatás. Ahogy írják, a crowdsoursing egyik hazai sikertörténetének tekinthetjük őket. A crowdsourcing nem más, mint amikor egy nagyobb léptékű feladatot (esetünkben pl. elhangzó szöveg gépelését) kis részekre darabolják, majd rengeteg munkavállaló között szétosztják. Az angol kifejezés is ezt takarja, a crowd a tömeget jelenti, a sourcing pedig az outsourcing-ból, a kiszervezésből jön. E megközelítés előnye, hogy a feladat igen gyorsan elkészül. Tapasztalatom szerint egy kb. 1 órás gépelendő hanganyag befutása után nem telik el egy óra, és már készen is van az átirat. Természetesen az elkészült átiratot lektorok is átnézik, mindemellett a hibákat is nyilvántartja a rendszer, így ha túl sok hibát vétesz, annak következményei lehetnek. Érdemes tehát a precizitásra törekedni.

Az otthonrol.hu / gepelo.hu által kínált lehetőségek:

  • elhangzó szöveg gépelése
  • kérdőívre kézzel írt adatok átírása
  • képek, aláírások felismerése, leírása
  • telefonszámok gyűjtése internetről
  • ügyfelek felhívása

Természetesen, egyik sem kötelező elem -- nekem például az ügyfelek felhívása eleinte bizonnyal gondot okozna.

Fontos, hogy minden feladat-típushoz elővizsgán kell átesni mintafeladatok teljesítésével. Ahogy említettem, főként a precizitáson van a hangsúly, ezért amelyik vizsgán nem feleltél meg, olyan típusú feladatot nem végezhetsz élesben.

Mivel sok munkavállaló van, ezért a feladatok általában rövid idő alatt elfogynak. Fontos tehát, hogy ha megkapod az értesítő e-mailt, azonnal láss neki a feladatoknak, különben könnyen lehet, hogy elfogy, mire egyáltalán ránézel az oldalra. Ebből az is következik, hogy ha nem tudod folyamatosan figyelni az e-mail-jeidet, vagy nem lehetséges az e-mail érkezése után leülni dolgozni, akkor nem ez a szolgáltatás lesz a fő bevételi forrásod.

Alkalmanként vannak nagyobb projektjeik is, mint amilyen a népszámlálás kérdőíveinek feldolgozása volt, illetve a főoldalon felsorolt nagyobb partnereik, mint például a Fővárosi Gázművek vagy az Egis is adhatnak nagyobb falatot jelentő feladatokat.

Az oldalt jónak tartom, kipróbáltam, ajánlom! Regisztrálj itt: otthonrol.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://internetes-munka-tavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr665095793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása